- 5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ½ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (1 ΦΟΡΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ)
- 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
- 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
- 1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
- 1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
- 1 – 5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
- ΑΛΑΤΙ – ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
- ΛΙΓΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- ¾ ΤΟΥ ΛΙΤΡΟΥ Ή 750ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
- 1 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ
- 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ CORN FLOUR
- 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
- 1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΒΟΥΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20΄ΛΕΠΤΑ. ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕΧΡΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20΄ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ CORN FLOUR, ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ¾ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 3 – 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΨΗΜΜΕΝΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΚΟΥΒΑ. ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ, ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180°C ΓΙΑ 50΄ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου